Երևան
23 / Օգոստոս / 2017

Հայկական տոլմայի հաղթարշավը՝ միջազգային խոհարարական փառատոնի հարթակներում

Ի հեճուկս թուրք ասկյարների և նրանց՝ գենետիկորեն մոդիֆիկացված կովկազցի ազերիների զեղծարար քաղաքականությանը, մենք՝ մեր տոլմայով, զբաղեցրել ենք առաջին տեղը «Մետաքսե ճանապարհի գաստրոնոմիկ ուղիներ. Համով ճամփորդություն, Աստրախան 2017» փառատոնում, որն անցկացվել է հուլիսի 7-9-ը: 

"Hartak food" փառատոնի ղեկավար, հայտնի ֆուդ-բլոգեր Աննա Մազմանյանի փոխանցմամբ, հայրենական առաջատար ռեստորաններից մեկի շեֆ-խոհարար Կարո Գույումջյանը Ուդոլի տոլմա է պատրաստել: Այն համարվում է հայկական ամենահին ազգային ուտեստներից մեկը: Դրա պատրաստման բաղադրատոմսը պահվում է Մատենադարանում, ավելի քան 1000 տարվա վաղեմություն ունի: 

«Մետաքսե ճանապարհ» մասշտաբային ծրագիրը նպատակ է հետապնդում խթանել տուրիզմի զարգացումը հինավուրց քարվանսարայի շրջանակներում, որը դարեր շարունակ կապել է Արևմտյան Ասիան Միջերկրական ծովի հետ: Ծրագիր իրականացվում է 1994 թվականից, համակարգողը՝ ՄԱԿ-ի Համաշխարհային տուրիստական կազմակերպությունն է: 

Մանրամասները՝ այստեղ

դիտվել է 3022 անգամ

Ինչպես Արաբո Իսպիրյանը տեսավ իր հարսնացուին

Ինչպես է Ներսիկ Իսպիրյանը երգում որդու հարսանիքին․ ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ

Ձեր ձեռքի ափի միջոցով պարզեք, թե քանի երեխա եք ունենալու.

Ալեքսիս Օհանյանի Reddit-ի արժեքը հասել է 1․8 մլրդ դոլարի

Կրկնակի հարկման համաձայնագրի առկայությունը որոշակի վստահություն է տալիս տնտեսվարողին. Վարդան Արամյան

Forbes-ը հրապարակել է սպորտի և շոու բիզնեսի ոլորտում ՌԴ աստղերի վարկանշային աղյուսակը