Երևան
21 / Մայիս / 2018

Տնական երշիկ շատ պարզ բաղադրատոմսով. այն փորձելով՝ այլևս երբեք չեք գնի

Ներկայացնում ենք տնական երշիկի շատ պարզ բաղադրատոմս:

Բաղադրիչները՝

Խոզի միս՝ 2.5 կգ
Աղ՝ 0.5 կգ
Սև հատիկավոր պղպեղ՝ 2 թ/գ
Բուրավետ պղպեղ՝ 10 հատ
Մեխակի բույլ՝ 10 հատ
Դափնու տերև՝ 5 հատ
3 ճ/գ չոր աջիկա
0.5 թ/գ աղացած համեմ
2 ճ/գ պապրիկա
1 ճ/գ աղացած սև պղպեղ
4 ճ/գ խառնուրդ (համեմ, կանաչ և սև պղպեղ, էստրագոն, չորացրած սխտոր, չաման, թարխուն, ռեհան),
0.5 թ/գ չորացրած սխտոր
1 ճ/գ մարջորամ:

Պատրաստումը՝

Պատրաստի մսի վրա լցնել այնքան ջուր, որ այն ծածկվի ամբողջությամբ, հետո ջուրը լցնել առանձին տարայի մեջ:

Ամեն լիտր ջրի համար վերցնել 4-5 ճ/գ լիքը աղ, ավելացնել մեխակ, մի պտղունց պղպեղ, դափնու տերև: Հասցնել եռման վիճակի, քամել, թողնել՝ մարինադը սառչի:

Միսը դնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել մարինադը, սեղմել ափսեով և 3 օրով դնել սառնարանը: Ցանկալի է պարբերաբար շրջել:

Անհրաժեշտ ժամանակի ավարտին միսը հանել մարինադի միջից, չորացնել, մի քանի ժամ դնել մամլիչի տակ՝ ավելորդ հեղուկը հեռացնելու համար:

Հետո միսը բաժանել երկու մասի, կեղևը շուռումուռ տալ համեմունքների մեջ, փաթաթել թանզիֆով, դնել տարայի մեջ՝ լավ փակելով, մեկ շաբաթով դնել սառնարանը:

1 շաբաթ անց միսը հանելով՝ թավալել մնացած համեմունքների մեջ, հանել թանզիֆը: Երեսը սրբել կտորով՝ էսթետիկ տեսքի համար: 1 ամիս չորացնել չոր, սառը տեղում: Որքան շատ, այնքան լավ:

 

դիտվել է 21947 անգամ

Ելակետ լրատվական գործակալությունը Մոսկվա-ում

Լևոն Տեր-Պետրոսյանը ստանձնել է խորհրդատուի և արբիտրի դերակատարությունը

Այգին թեմայից հանել է պետք, դա բիզնես պրոյեկտ չէ

Կարեն Կարապետյանը պարկեշտ, ազնիվ ու հայրենասեր մարդ է. նորանշանակ նախարար (տեսանյութ)

Rolls-Royce-ը թողարկել է ամենաթանկ ամենագնացը

Ամեն ինչի վրա պետք է աշխատել, առաջինը՝ ինքդ քո վրա, ամեն օր պիտի զարգանաս. Հարություն Մանուկյան

Քանի որ մեր տարածքը հիմնականում ամայի է, մեր եղած ծառերն ու կանաչապատ տարածքները փորձելու ենք միանշա...