Երևան
17 / Նոյեմբեր / 2018

Ինչպես ընտրել ամենալավ ձմերուկը

Երբեմն մտածում ենք, որ եթե փորձառու գյուղացի չես, ուրեմն՝ չես կարող հյութեղ, հասած և քաղցր ձմերուկ ընտրել բազմազանության միջից: Սակայն պարզվում է, որ հնարավոր է հասկանալ՝ արդյոք հասած է ձմերուկը, թե ոչ՝ առանց այն կտրելու:

Ցանկանում ենք Ձեզ ներկայացնել մի քանի խորհուրդ գյուղացիներից, թե ինչպես ընտրել լավագույն ձմերուկը:

Նայեք այն հատվածին, որով հենված է եղել հողին
Այս դեղին մասն այն հատվածն է, որտեղով ձմերուկը հենված է լինում հողին: Հասած ձմերուկները միշտ ունենում են դեղնավուն կամ դեղնանարնջագույն գույներ, բայց ոչ երբեք սպիտակ:

Վրան հետքեր փնտրեք

Ձմերուկի վրայի շագանակագույն հետքերը վկայում են այն մասին, որ մեղուները փոշոտում են կատարել բույսի ծաղիկերից, հետևաբար այն շատ ավելի քաղցր է:

Ուշադրություն դարձրեք չափսերին

Հարկավոր է ընտրել այն ձմերուկը, որը ո՛չ ամենամեծն է և ո՛չ էլ ամենափոքրը: Ընտրեք միջին չափսի պտուղը: Եվ նաև ուշադրություն դարձրեք այն հանգամանքին, որ ձմերուկը՝ լինի մեծ թե փոքր, պետք է իր տեսքի համեմատ շատ ավելի ծանր լինի:
Ստուգեք պոչը
Չորացած պոչը նշան է, որ ձմերուկը հասած է: Իսկ եթե այն կանաչ է, ուրեմն, ամենայն հավանականությամբ, ձմերուկը ժամանակից շուտ է քաղվել և հասած չէ:

Նյութի աղբյուր՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Inchpes-yntrel-amenalav-jmeruky-7509 

դիտվել է 85897 անգամ

Ելակետ լրատվական գործակալությունը Մոսկվա-ում

«Ինձ ու Շարմազանովին ասում են ՀՀԿ-ի TWIX». Աշոտյան (տեսանյութ)

Ֆրանսիայում հայտնվել է նոր Վանգան, ահա, թե ինչ է գուշակել Ադրբեջանի մասին և ինչ է սպասվում Հայաստանի...

2019-ի ամենանորաձև ու շքեղ զգեստները

Ուշագրավ փոփոխություններ. ովքեր են Հայաստանի խոշոր հարկատուները

Կայացավ հայ-չինական մշակութային երեկոն

Արևիկ Ուդումյանը, Զարուհի Բաբայանը, Սոֆի Դևոյանը, Լիլիթ Մարգարյանը, Գոհար Հարությունյանը, Աստղիկ Սաֆ...