Երևան
23 / Մարտ / 2019

Ո՞ր բանաններն են օգտակար. սա պետք է իմանա յուրաքանչյուրը

Բանանը այն մրգերից է, որ վաղուց էկզոտիկների շարքից տեղափոխվել է մեր առօրյա օգտագործման մթերքների շարքը։ Բանանի օգտակարության մասին շատ երկար կարելի է խոսել։

Այսօր, հիմնվելով գիտական հետազոտությունների վրա, կպատասխանենք բոլորին շատ հուզող հարցին. արդյո՞ք կարելի է շատ հասած բանանները ուտել։

Գիտնականները պնդում են, որ սևացած բանաններն այլ կերպ են ազդում օրգանիզմի վրա։

Խակ բանաններում առկա է չլուծվող օսլան։ Այն չի մարսվում փոքր աղիքում և գազեր է առաջացնում։ Հասուն պտուղներում օսլայի մեծ մասը վերածվում է շաքարի։ Այդ պատճառով էլ հասուն բանանները ոչ միայն ավելի քաղցր են, այլև ավելի լավ են մարսվում և ավելի օգտակար են մարսողության համար։

Հասուն բանաններում ավելի շատ օգտակար նյութեր կան, իսկ ամենակարևորը՝ որքան մուգ է բանանը, այնքան շատ է նրա մեջ արտաբջջային սպիտակուցը (ուռուցքի նեկրոզի գործոնը)։ Այն խոչընդոտում է ուռուցքային բջիջների աճին։

Օրական մեկ շատ հասած բանան ուտելով դուք ամրապնդում եք ձեր օրգանիզմի դիմադրողականությունը։

Հաջորդ անգամ խանութում բանան ընտրելիս անպայման հիշեք այս մասին։ 

https://blognews.am/arm/news/585667/or-banannern-en-ogtakar-sa-petq-e-imana-yuraqanchyury.html 

դիտվել է 52817 անգամ

Ելակետ լրատվական գործակալությունը Լոս Անջելես-ում

«Ավելի լավ է ասել, որ լեզվի սայթաքում է եղել». Հայկ Ալումյանը՝ Նիկոլ Փաշինյանի հայտարարության մասին ...

Արսեն Թորոսյանը հիմա նայում, ասում է՝ այ տենց, դե հավաքի․ Փաշինյան

Նիկոլ Փաշինյանը ձեռքով գետնի աղբն է հավաքում. ՈՒՂԻՂ

Տնտեսական հեղափոխությունն ու Հայաստանի բանկային ոլորտը

Ամերիաբանկը որպես գործատու. անձնակազմի համալրման միտումները

Հայաստանյան երեք բանկերի ֆինանսավորմամբ իրականացվել է հայկական ընկերության բաժնետոմսերի ձեռքբերման ն...