Երևան
25 / Հունիս / 2019

Ո՞ր բանաններն են օգտակար. սա պետք է իմանա յուրաքանչյուրը

Բանանը այն մրգերից է, որ վաղուց էկզոտիկների շարքից տեղափոխվել է մեր առօրյա օգտագործման մթերքների շարքը։ Բանանի օգտակարության մասին շատ երկար կարելի է խոսել։

Այսօր, հիմնվելով գիտական հետազոտությունների վրա, կպատասխանենք բոլորին շատ հուզող հարցին. արդյո՞ք կարելի է շատ հասած բանանները ուտել։

Գիտնականները պնդում են, որ սևացած բանաններն այլ կերպ են ազդում օրգանիզմի վրա։

Խակ բանաններում առկա է չլուծվող օսլան։ Այն չի մարսվում փոքր աղիքում և գազեր է առաջացնում։ Հասուն պտուղներում օսլայի մեծ մասը վերածվում է շաքարի։ Այդ պատճառով էլ հասուն բանանները ոչ միայն ավելի քաղցր են, այլև ավելի լավ են մարսվում և ավելի օգտակար են մարսողության համար։

Հասուն բանաններում ավելի շատ օգտակար նյութեր կան, իսկ ամենակարևորը՝ որքան մուգ է բանանը, այնքան շատ է նրա մեջ արտաբջջային սպիտակուցը (ուռուցքի նեկրոզի գործոնը)։ Այն խոչընդոտում է ուռուցքային բջիջների աճին։

Օրական մեկ շատ հասած բանան ուտելով դուք ամրապնդում եք ձեր օրգանիզմի դիմադրողականությունը։

Հաջորդ անգամ խանութում բանան ընտրելիս անպայման հիշեք այս մասին։ 

https://blognews.am/arm/news/585667/or-banannern-en-ogtakar-sa-petq-e-imana-yuraqanchyury.html 

դիտվել է 53712 անգամ

Ելակետ լրատվական գործակալությունը Լոս Անջելես-ում
Ելակետ լրատվական գործակալությունը Մոսկվա-ում

Ի՞նչ նպատակով են 20 երկրներից վիրաբույժներ ժամանելու Հայաստան

Խնդրում եմ մնալ դասական պատգամավորի ֆորմատի մեջ (տեսանյութ)

Հայության ամենահզոր հատկանիշը ազգային համախմբությունն է վտանգի պահին.Կարինե Տոնոյան

Նոր բիզնես՝ պետական համակարգում. 60 մլն դրամի հասնող փաթեթը դարձել է խնդրո առարկա

Արտ-Լանչ ընկերության հիմադիրը՝ կնոջ դերի, բիզնեսում հաջողելու և մի շարք այլ կարևոր հարցերի մասին

Ամերիաբանկը Հայաստանի ֆուտբոլի ֆեդերացիայի Գլխավոր գործընկերն է