Ինչու՞ է պետք գարնանն ու ամռանը շատ բողկ օգտագործել
Դիետոլոգներն ու բժիշկները խորհուրդ են տալիս գարնան և ամռան շրջանում շատ բողկ օգտագործել: Կարմիր բողկն առավել սննդարար է համարվում գարնանն ու վաղ ամռանը։ Այն բավականին ցածր կալորիականություն ունի (մեկ բաժակ բողկը՝ 20-ից ավելի պակաս կալորիա):
Բողկն օգնում է մրսածությամբ ուղեկցվող հազի ժամանակ և ակտիվացնում է իմունային համակարգը։ Նրա մեջ առկա ֆիտոքիմիական միացությունները օժտված են հակաքաղցկեղային հատկություններով:
Այն պարունակում է վիտամին C, կալիում և այլ օգտակար նյութեր:
Կալիումի պարունակությունը նպաստում է արյան ճնշման նվազեցմանը:
Քանի որ բողկը մեծ քանակությամբ մանրաթել է պարունակում, այն անփոխարինելի է դառնում դիաբետիկների և ստամոքսաղիքային բարդություններով տառապող մարդկանց համար: