Հնարավոր է արդյո՞ք վարակվել կորոնավիրուսով տանը

Համաճարակաբան, բժշկական գիտությունների թեկնածու, պրոֆեսոր Անատոլի Ալշտեյն կարծիքով կորոնավիրուսով տանը վարակվելու հավանականությունը քիչ է։ Այս մասին հայտնում է russian.rt.com։
Ալշտեյնը ասել է, որ տանը սննդի կամ ջրի միջոցով կորոնավիրուսով վարակվելու դեպքում հիվանդությունը կընթանա որպես աղիքային վարակ:
Վարակաբանը խորհուրդ է տվել օգտագործել եռացրած ջուր, լվանալ մրգերն ու բանջարեղենը և մթերքները խանութից գնելուց հետո ենթարկել ջերմային մշակման:
Ալշտեյնը նշել է, որ պետք է հաճախակի լվանալ ձեռքերը և պահպանել 2 մետր հեռավորություն ուրիշ մարդկանցից։