Ծիրանի կամ ցանկացած այլ մուրաբայով ընտիր պիրոգ
Եթե որոշել եք որևէ համեղ քաղվրավենիя պատրաստել և ուրախացնել ձեր ընտանիքի անդամներին, սակայն շատ ժամանակ և մթերք չունեք, այս բաղադրատոմսը կօգնի ձեզ: Թխվածքը ստացվում է շատ ախորժելի, իսկ պատրաստման եղանակը պարզ է ու հասանելի:
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.
· ծիրանի մուրաբա
· 180գ կարագ
· 250գ շաքարավազ
· 3 ձու
· 10գ փխրեցուցիչ
· 500գ ալյուր
Պատրաստման եղանակ.
Խորը տարայի մեջ լցնել շաքարավազը, ավելացնել հալացրած կարագը: Լավ խառնել: Այնուհետև ավելացնել ձուն և հարել:
Ստացված զանգվածի մեջ մաղել ալյուրը և ավելացնել փխրեցուցիչը, և նորից խառնել: Տապակը ծածկել յուղաթղթով, մեջը լցնել խմորի 2/3 մասը:
Հավասարաչափ բաշխել և կողքերը բարձր անել: Պատառաքաղով ծակծկել:
Մուրաբան լցնել խմորի վրա, հավասարեցնել:
Մնացած խմորը բարակ գրտնակել ալյուրոտ սեղանի վրա: Կտրատել բարակ շերտերի և ցանցի տեսքով դնել մուրաբայի վրա:
Տաքացնել ջեռոցը, մեջը դնել տապակը: Թխել 180 ջերմաստիճանի ներքո՝ մոտ 40 րոպե: Ցանկության դեպքում արդեն սառած պիրոգին շաքարի փոշի ցանել և մատուցել:
Բարի ախորժակ: