էկլեր
Պատրաստեք էկլերներն այս բաղադրատոմսով։
Բաղադրիչներ
Խմորի համար` ջուր 1 բաժակ,
աղ 1 պտղունց,
մարգարին 125 գ,
ալյուր 1 բաժակ,
ձու 6 հատ
Կրեմի համար` Կաթ 0,5 լ, ձու 2 հատ, շաքարավազ 1 բաժակ, ալյուր 2 ճաշի գդալ, օսլա 2 ճաշի գդալ, կարագ 200 գ
Գլազուրի համար` թթվասեր 2 ճաշի գդալ, շաքարավազ 0,5 բաժակ, կարագ 50 գ, կակաո 2 ճաշի գդալ։
Խմորի պատրաստման եղանակը` Կաթսայի մեջ ջուր լցնել, ավելացնել մի պտղունց աղ, մարգարին և եռացնել: Երբ սկսի եռան ավելացնել ալյուրը և մարմանդ կրակի վրա անընդհատ խառնելով եփել 5- 10 րոպե:
Կրակից վերցնել, թողնել հովանա և ավելացնել ձվերը, հատ-հատ, լավ տրորել։
Տապակի վրա յուղ քսել և ջրի մեջ թրջած գդալով լցնել տապակի վրա: Եփել ջեռոցում 180 աստիճանի տակ մոտ 40 րոպե:
Կրեմը պատրաստելու համար կաթը տաքացնել, ձվերը հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել ալյուրը և օսլան: Կաթի մեջ լցնել այդ զանգվածը և շարունակել խառնել մինչև ստացվի համասեռ զանգված և պնդանա:
Թողնել սառչի: Գլազուրի համար հալեցնել կարագը, ավելացնել թթվասերը, շաքարավազը և կակաոն: Խառնել, որ ստացվի համասեռ:
Էկլերները լցոնել կրեմով, վրան լցնել գլազուր:
Անուշ լինի։