Պատրաստում ենք զվարճալի կոտլետներ «Կրիաներ»
Զվարճալի կոտլետներ «Կրիաներ»-ը դուր կգան հատկապես երեխաներին։
Բաղադրիչներ․
տավարի աղացած միս 300-400գր
մանկական նրբերշիկ 5 հատ
պանիր 5 շերտ աղ,
պղպեղ
սև հատիկ պղպեղ մի քանի հատ ձևավորման համար
մի քանի հատ ձևավորման համար հազարի թերթեր
Պատրաստման եղանակը
Նրբերշիկները սկզբում կտրում ենք լայնությամբ, այնուհետև երկարությամբ:
Նրբերշիկի ծայրի հատվածում դանակով անում ենք կտրվածքներ, որպեսզի ստացվեն «թաթիկներ»:
Նույնը անում ենք ևս 2 նրբերշիկի հետ:
Այնուհետև մնացած 2 նրբեշիկները բաժանում ենք 3 մասի:
Ծայրի հատվածներից ստանում ենք կրիաների գլուխները՝ անելով փոքր կտվածքներ որպես բերաններ, իսկ մեջտեղի հատվածից՝ պոչերը:
Աղացած միսը համեմում ենք աղ և պղպեղով, ապա տալիս կոտլետի տեսք:
Այնուհետև զգուշությամբ մսի մեջ ենք խրում կտրատված նրբերշիկները՝ ստանալով կրիա:
Ժապավենաձև կտրատում ենք պանրի շերտերը և վանդակաձև շարում կոտլետների վրա:
Եփում ենք ջեռոցում 30-35 րոպե 180 աստիճանում:
Երբ պանիրը հալվում է, փակում ենք կոտլետները ֆոլգայով:
Երբ կոտլետները արդեն եփված են լինում, հանում ենք ֆոլգան և թողնում այդպես ջեռոցում ևս 5 րոպե մինչև պանիրը ստանա կարմրավուն երանգ:
Տես լուսնկարները։