Սպանախով աղցան
Սպանախը С վիտամինով հարուստ բանջարեղեն է: Ու լավն այն է, որ այդ վիտամինը եփելու ընթացքում չի քայքայվում: Սպանախը հարուստ է հանքանյութերով, այդ թվում` յոդով: Բանջարեղենների մեջ սպանախը յոդի պարունակությամբ առաջին տեղն է զբաղեցնում:
Այն հարուստ է նաև կալիումով, սպանախի քլորոֆիլը բաղադրությամբ մոտ է մարդու հեմոգլոբինին իսկ բանջարեղենի բաղադրության մեջ առկա պղինձը նպաստում է արյունաստեղծմանը:
Բաղադրությունը`
2 կապ սպանախ
1 հատ գազար
0.5 կապ մաղադանոս
0.5 կապ համեմ
0.5 կապ կանաչ սոխ
1 թ/գ քունջութ
1 ճ/գ քացախ
3 ճ/գ ձեթ
աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Սպանախը լավ լվանալ և ձեռքով կտրատել:
2.Կանաչիները և սոխը լվանալ և կտրատել:
3.Գազարը լվանալ, մաքրել և անցկացնել քերիչով: Բոլորը բաղադրիչները լցնել աղցանամանի մեջ, ավելացնել ձեթը, քացախը, քունջութը, համեմել աղով և պղպեղով:
Բարի ախորժակ