23 / Հունիս / 2021 : 12-25
Պատրաստում ենք շատ համեղ դեղձով թխվածք
Այսօր պատրաստում ենք շատ համեղ դեղձով թխվածք։ Շատ հեշտ է պատրաստվում, փորձեք։
Բաղադրիչներ՝
• ալյուր 1,5 բաժակ (190 գ)
• փխրեցուցիչ 1/4 թ.գ.
• աղ 1/4 թ.գ
• փափուկ կարագ 170 գ
• շաքարավազ 1 բաժակ (210 գ)
• 3 մեծ ձու, սենյակային ջերմաստիճանի
• կիտրոնի կեղև՝ քերած 1/2 թ.գ.
• վանիլին
• 3 մեծ դեղձ՝ կեղևազրկած, խորանարդիկների կտրատած (1/2 դեղձը շերտատել վրան զարդարելու համար)
• շաքարի փոշի վրան ցանելու համար։
Պատրաստման եղանակը՝
Կարագը շաքարավազով հարել, ավելացնել ձվերը հատ֊հատ, հարել, ավելացնել կիտրոնի կեղևը, վանիլինը, շարունակել հարել։ Ավելացնել ալյուրը, փխրեցուցիչը, աղը և հարել, լցնել կտրատած դեղձը, խառնել։ Խմորը լցնել 23 սմ տրամագծով յուղած տապակի մեջ, թխել 175°֊ում 50 րոպե կամ մինչև 1 ժամ։ Թողնել սառի տապակի մեջ 10 րոպե, հանել տապակից, վրան ցանել շաքարի փոշի և զարդարել դեղձի շերտերով։
Անուշ լինի
Դիտվել է
43846անգամ
Դիտեք նաև
21 / Փետրվար / 2020
Ինչպես պատրաստել ախորժելի հավ
Հավ 40 պճեղ սխտորը (Poulet aux 40 gousses d’ail) Պրովանսի դասական խոհանոցի կերակրատեսակ է, որը ժամանակի ընթացքում ձեռք է բերել պատրաստման տարբեր եղանակներ: Անփոփոխ է մնացել միայն 1 բան՝ 40...
11 / Ապրիլ / 2020
Բնական ներկանյութեր Զատիկի ձվերը ներկելու համար /լուսանկարներ/
Գոյություն ունեն բազմաթիվ ներկեր և գունանյութեր Զատիկի ձվերը ներկելու ու զարդարելու համար: Կարևոր է հիշել, որ քիմիական ներկանյութերը ցանկալի է օգտագործել դատարկ, փայտե կամ կավե ձվերը ներկելու...
06 / Ապրիլ / 2020
Ինչպես ներկել Զատիկի ձու
Զատիկը քրիստոնեական տոն է, որը տոնվում է ամեն գարնանը։
Զատկի ավանդույթներից մեկն է հավկիթներ ներկելը։ Հետագայում դրան ավելացել են նաև հավիթների զարդարելը։
Հայկական ավանդույթում, ներկած հավկիթներով...
07 / Ապրիլ / 2020
Զատկի կուլիչ
Բաղադրությունը
500 գրամ կաթ1 բաժակ սերուցք2 բաժակ շաքարավազ5 հատ ձու3 ձվի դեղնուց100 գրամ խմորիչ130 գրամ կարագ2 կգ ալյուրԱղ մի պտղունց, վանիլին300 գրամ չամիչ կամ չիր
Գլազուր 3-4 ձվի սառեցրած...
08 / Ապրիլ / 2020
Զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով
Զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով Հայկական Զատիկի ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին: Զատկի սեղանի զարդը, ներկված հավկիթից հետո, իհարկե, տոնական փլավն է:
Ինչպես պատրաստել զատկի...
10 / Ապրիլ / 2020
Տնային պայմաններում պիցցա պատրաստելու համեղ խմոր
Համեղ պիցցա ճաշակելու համար պարտադիր չէ իտալական շքեղ ռեստորան գնալ եւ տարբեր միջուկով մեկ կտոր խմորի համար շատ գումար վատնել։
Տանը համեղ պիցցա պատրաստելը դյուրին է, բավական է գնել անհրաժեշտ...
10 / Ապրիլ / 2020
Աննկարագրելի համեղ մակարոն ստանալու գաղտնիքները, որոնց մասին քչերը գիտեն
Անգամ ամենահասարակ մակարոնը կարելի է պատրաստել շատ համեղ: Մեկ անգամ փորձելով այս իտալական պաստան՝ դուք այլևս չեք ցանկանա մակարոնները պատրաստել, ինչպես առաջ:
Հիանալի համ ստանալու համար հարկավոր է...
13 / Ապրիլ / 2020
Ժենգյալով հաց
Պատրաստում ենքԺենգյալով հաց։
Բաղադրամասեր
Թրթնջուկ
Կանաչ սոխ
Կանաչ սխտոր
Համեմ
Կյըռնանջուկ (գառան ականջ)
Ճռճռուկ
Եղինջ
Նանա
Ծտապաշար
Սըմսըմոկ, տըմտըմոկ,
Պատրաստման եղանակը
Այդ բոլորը կտրատում...