Այս Թբիլիսյան խաչապուրու բաղադրատոմսը ինձ ասել է մի ծերուկ. ավելի համեղ խաչապուրի դեռ չեմ փորձել
Վաղուց է, ինչ փնտրում էիք նոր և շատ համեղ խաչապուրիի բաղադրատոմս:
Ահա և այս համեղ խաչապուրիի նոր բաղադրատոմսը, որը կզարմացնի ձեզ իր պարզությամբ և համեղությամբ:
Բաղադրիչներ
1 բաժակ կեֆիռ
3 բաժակ ալյուր
2 հավկիթ
1թ.գ շաքարավազ
1թ.գ աղ
1/2թ.գ սոդա
1բաժակ ձեթ
500գր պանիր
Կարագ
Որպեսզի միջուկը պատրաստեք, ձեզ անհրաժեշտ է՝
Քերեք պանիրը և ավելացրեք հավկիթ:
Խմորի պատրաստման եղանակը
Խառնեք կեֆիրը հավկիթի հետ, հետո ավելացրեք շաքարավազը, աղը, ավելացրեք ձեթը, նորից ամեն ինչ խառնեք:
Այս զանգվածի մեջ ավելացրեք 2ճ.գ ալյուր սոդայի հետ: Զանգվածի խառնելու ընթացքում ավելացրեք մնացած ալյուրը:
Խմորը պետք է լինի փափուկ և էլաստիկ.
Խմորը լցրեք խորը ափսեի մեջ և այն ծածկեք սրբիչով: Թողեք հանգստանա:
Որից հետո խմորիին ձեռքերով հաղորդեք երշիկի տեսք ու բաժանեք 9 մասի:
Այդ մասերից պատրաստեք լոշիկներ:
Յուրաքանչյուր լոշիկի կենտրոնում դրեք պանրով խառնուրդը։
Վերցրեք ծայրերն ու դրանք մոտեցրեք լոշիկի կենտրոնական մասում իրար ու միացրեք:
Ստացված «պարկը» շատ զգույշ պտտեք ու մի փոքր գրտնակեք, որից հետո ևս մեկ անգամ պտտեք ու մյուս կողմից գրտնակեք:
Տապակեք խաչապուրին 2 կողմերից թավայի մեջ՝ մարմանդ կրակի վրա այնքան, մինչև որ այն ստանա ոսկեգույն երանգ:
Պատրաստի լոշիկների վրա քսեք կարագը:
Մատուցեք այն տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ:
Տես լուսանկարները։