04 / Փետրվար / 2022 : 12-28
Ժուլյենը կարտոֆիլի մեջ, հիանալի տարբերակ ընտանիքի անդամներին հաճելիորեն զարմացնելու համար
Այս ուտեստը կարելի է մատուցել ինչպես տոնական սեղաններին, այնպես էլ ընտանեկան ջերմ մթնոլորտում ընթրիքի համար: Այն շատ համեղ է և շատ ախորժելի տեսք ունի:
5 հատ կարտոֆիլ, 500 գ սունկ, 15 գ կարագ
100 գ սոխ, 125 մլ սերուցք
1,5 ճաշի գդալ ալյուր
125 գ քերած պանիր
Աղ, պղպեղ, Դափնու տերև, Կանաչի
Լոլիկ զարդարելու համար, կարելի է զարդարել ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Կարտոֆիը մաքրել և բաժանել 2 մասի: Միջուկը հանել ստանալով կարտոֆիլի «նավակներ»:
Շարել կաթսայի մեջ, ջուր լցնել, ավելացնել դափնու տերևը, աղը և եփել 5-7 րոպե:
Կարտոֆիը դուրս բերել ջրից:
Սունկը լվանալ, կտրատել ոչ մեծ կտորներով, սոխը մաքրել և բարակ կտրատել, կտրատված բանջարեղենները տապակել բուսայուղով մինչև պատրաստ լինելը, համեմել աղով, պղպեղով: Ավելացնել կարագը և լավ խառնել ու վերցնել կրակից:
Սուոսը պատրաստելու համար առանձին ամանի մեջ լցնել ալյուրը, թեթևակի աղ ավելացնել, ավելացնել սերուցքը. Եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև ստացվի թթվասերի թանձրության զանգված:
Ստացված սոուսը ավելացել սունկի վրա և եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև հեղուկը լիովին գոլորշիանա:
Ջեռոցի տապակի վրա յուղաթուղթ փռել, շարել կարտոֆիլները, լցնել սոուսով սունկը, եփել ջեռոցում 180 աստիճանի տակ 15 րոպե: Այնուհետև տապակը դուրս բերել ջեռոցից, ավելացնել քերած պանիրը և եփել ևս 5-10 րոպե: Պատրաստի ուտեստը զարդարել կանաչիով, լոլիկով կամ ըստ ցանկության:
Դիտվել է
27814անգամ
Դիտեք նաև
21 / Փետրվար / 2020
Ինչպես պատրաստել ախորժելի հավ
Հավ 40 պճեղ սխտորը (Poulet aux 40 gousses d’ail) Պրովանսի դասական խոհանոցի կերակրատեսակ է, որը ժամանակի ընթացքում ձեռք է բերել պատրաստման տարբեր եղանակներ: Անփոփոխ է մնացել միայն 1 բան՝ 40...
11 / Ապրիլ / 2020
Բնական ներկանյութեր Զատիկի ձվերը ներկելու համար /լուսանկարներ/
Գոյություն ունեն բազմաթիվ ներկեր և գունանյութեր Զատիկի ձվերը ներկելու ու զարդարելու համար: Կարևոր է հիշել, որ քիմիական ներկանյութերը ցանկալի է օգտագործել դատարկ, փայտե կամ կավե ձվերը ներկելու...
06 / Ապրիլ / 2020
Ինչպես ներկել Զատիկի ձու
Զատիկը քրիստոնեական տոն է, որը տոնվում է ամեն գարնանը։
Զատկի ավանդույթներից մեկն է հավկիթներ ներկելը։ Հետագայում դրան ավելացել են նաև հավիթների զարդարելը։
Հայկական ավանդույթում, ներկած հավկիթներով...
07 / Ապրիլ / 2020
Զատկի կուլիչ
Բաղադրությունը
500 գրամ կաթ1 բաժակ սերուցք2 բաժակ շաքարավազ5 հատ ձու3 ձվի դեղնուց100 գրամ խմորիչ130 գրամ կարագ2 կգ ալյուրԱղ մի պտղունց, վանիլին300 գրամ չամիչ կամ չիր
Գլազուր 3-4 ձվի սառեցրած...
08 / Ապրիլ / 2020
Զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով
Զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով Հայկական Զատիկի ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին: Զատկի սեղանի զարդը, ներկված հավկիթից հետո, իհարկե, տոնական փլավն է:
Ինչպես պատրաստել զատկի...
10 / Ապրիլ / 2020
Տնային պայմաններում պիցցա պատրաստելու համեղ խմոր
Համեղ պիցցա ճաշակելու համար պարտադիր չէ իտալական շքեղ ռեստորան գնալ եւ տարբեր միջուկով մեկ կտոր խմորի համար շատ գումար վատնել։
Տանը համեղ պիցցա պատրաստելը դյուրին է, բավական է գնել անհրաժեշտ...
10 / Ապրիլ / 2020
Աննկարագրելի համեղ մակարոն ստանալու գաղտնիքները, որոնց մասին քչերը գիտեն
Անգամ ամենահասարակ մակարոնը կարելի է պատրաստել շատ համեղ: Մեկ անգամ փորձելով այս իտալական պաստան՝ դուք այլևս չեք ցանկանա մակարոնները պատրաստել, ինչպես առաջ:
Հիանալի համ ստանալու համար հարկավոր է...
13 / Ապրիլ / 2020
Ժենգյալով հաց
Պատրաստում ենքԺենգյալով հաց։
Բաղադրամասեր
Թրթնջուկ
Կանաչ սոխ
Կանաչ սխտոր
Համեմ
Կյըռնանջուկ (գառան ականջ)
Ճռճռուկ
Եղինջ
Նանա
Ծտապաշար
Սըմսըմոկ, տըմտըմոկ,
Պատրաստման եղանակը
Այդ բոլորը կտրատում...