04 / Փետրվար / 2022 : 12-28

Ժուլյենը կարտոֆիլի մեջ, հիանալի տարբերակ ընտանիքի անդամներին հաճելիորեն զարմացնելու համար

Այս ուտեստը կարելի է մատուցել ինչպես տոնական սեղաններին, այնպես էլ ընտանեկան ջերմ մթնոլորտում ընթրիքի համար: Այն շատ համեղ է և շատ ախորժելի տեսք ունի:

5 հատ կարտոֆիլ, 500 գ սունկ, 15 գ կարագ
100 գ սոխ, 125 մլ սերուցք
1,5 ճաշի գդալ ալյուր
125 գ քերած պանիր
Աղ, պղպեղ, Դափնու տերև, Կանաչի
Լոլիկ զարդարելու համար, կարելի է զարդարել ըստ ճաշակի


Պատրաստման եղանակը

Կարտոֆիը մաքրել և բաժանել 2 մասի: Միջուկը հանել ստանալով կարտոֆիլի «նավակներ»:

Շարել կաթսայի մեջ, ջուր լցնել, ավելացնել դափնու տերևը, աղը և եփել 5-7 րոպե:

Կարտոֆիը դուրս բերել ջրից:

Սունկը լվանալ, կտրատել ոչ մեծ կտորներով, սոխը մաքրել և բարակ կտրատել, կտրատված բանջարեղենները տապակել բուսայուղով մինչև պատրաստ լինելը, համեմել աղով, պղպեղով: Ավելացնել կարագը և լավ խառնել ու վերցնել կրակից:

Սուոսը պատրաստելու համար առանձին ամանի մեջ լցնել ալյուրը, թեթևակի աղ ավելացնել, ավելացնել սերուցքը. Եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև ստացվի թթվասերի թանձրության զանգված:

Ստացված սոուսը ավելացել սունկի վրա և եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև հեղուկը լիովին գոլորշիանա:

Ջեռոցի տապակի վրա յուղաթուղթ փռել, շարել կարտոֆիլները, լցնել սոուսով սունկը, եփել ջեռոցում 180 աստիճանի տակ 15 րոպե: Այնուհետև տապակը դուրս բերել ջեռոցից, ավելացնել քերած պանիրը և եփել ևս 5-10 րոպե: Պատրաստի ուտեստը զարդարել կանաչիով, լոլիկով կամ ըստ ցանկության:
Դիտվել է 26395անգամ
Վերջին լուրեր