16 / Փետրվար / 2022 : 15-16
Պատրաստում ենք բանանով լցոնած հավ․ շատ համեղ է
Պատրաստում եք բանանով լցոնած հավ՝ հետևյալ բաղադրատոմսով, որը շատ համեղ ուտեստ է, կարելի է մատուցել տոնական սեղաններին:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք բանանով լցոնած հավ․
սխտոր 9 պճեղ, սոխ 4 գլուխ, նարնջի հյութ 1 թեյի բաժակ, կիտրոնի հյութ 0.5 թեյի բաժակ, շաքարավազ 2 թեյի գդալ, աղացած չաման 0.5 թեյի գդալ ,օրեգանո 1 թեյի գդալ, սև պղպեղ 0.5 թեյի գդալ, աղ 1 թեյի գդալ, համեմ, ձեթ 1 սուրճի բաժակ, հավ 2 հատ, բանան 3 հատ, յուղ 1 ճաշի գդալ, շագանակագույն շաքարավազ 1 թեյի գդալ, ռոմ 0.5 սուրճի բաժակ, աղ, սև պղպեղ։
Ինչպես պատրաստել բանանով լցոնած հավ
6 պճեղ սխտորը խոշոր կտրատել: Սոխը և համեմը մանրացնել: Հարիչով խառնել սոխը, սխտորը, նարնջի և կիտրոնի հյութերը, շաքարավազը, չամանը, օրեգանոն, կիտրոնը, պղպեղը, աղը և համեմը:
Ավելացնել ձիթայուղը և խառնել, մինչև դառնա միատարր զանգված: Մարինադը երկու հավասար մասի բաժանել և ամեն հավը մարինացնել խառնուրդի մի կեսի մեջ: Թողնել մի քանի ժամ: Ջեռոցը տաքացնել 175 աստիճան տաքացնել: Տապակի վրա յուղաթուղթ դնել:
Բանանի ծայրերը կտրել և 15 – 20 րոպե խորովել, մինչև կեղևը մգանա: Հանել ջեռոցից, սառեցնել: Մաքրել, կտրատել, դնել թասի մեջ: 3 պճեղ սխտորը ճզմել: Բուսայուղը, շագանակագույն շաքարավազը, սխտորը, ռոմը խառնել խորը ամանի մեջ: Խառնուրդից 3 թեյի գդալ լցնել բանանի վրա: Տրորել բանանների և վերածել խյուսի:
Ջեռոցը 200 աստիճան տաքացնել, հավը մարինադից հանել, չորացնել: Աղ ցանել, ներսի կողմից աղ և պղպեղ քսել, ներսից քսել նաև ռոմով խառնուրդը: Բանանի խյուսը լցնել հավի փորի մեջ և ոտիկները կապել:
Հավին քսել ռոմի խառնուրդ, 45 րոպեից 1 ժամ դնել ջեռոցի մեջ, ժամանակ առ ժամանակ վրան լցնելով ռոմով հյութից: Եթե հավը սկսի արագ սևանալ, պետք է ծածկել ալյումինաթերթով: Եփվելուց հետո թողնել 10 րոպե, ապա մատուցել:
Դիտվել է
6904անգամ
Դիտեք նաև
21 / Փետրվար / 2020
Ինչպես պատրաստել ախորժելի հավ
Հավ 40 պճեղ սխտորը (Poulet aux 40 gousses d’ail) Պրովանսի դասական խոհանոցի կերակրատեսակ է, որը ժամանակի ընթացքում ձեռք է բերել պատրաստման տարբեր եղանակներ: Անփոփոխ է մնացել միայն 1 բան՝ 40...
11 / Ապրիլ / 2020
Բնական ներկանյութեր Զատիկի ձվերը ներկելու համար /լուսանկարներ/
Գոյություն ունեն բազմաթիվ ներկեր և գունանյութեր Զատիկի ձվերը ներկելու ու զարդարելու համար: Կարևոր է հիշել, որ քիմիական ներկանյութերը ցանկալի է օգտագործել դատարկ, փայտե կամ կավե ձվերը ներկելու...
06 / Ապրիլ / 2020
Ինչպես ներկել Զատիկի ձու
Զատիկը քրիստոնեական տոն է, որը տոնվում է ամեն գարնանը։
Զատկի ավանդույթներից մեկն է հավկիթներ ներկելը։ Հետագայում դրան ավելացել են նաև հավիթների զարդարելը։
Հայկական ավանդույթում, ներկած հավկիթներով...
07 / Ապրիլ / 2020
Զատկի կուլիչ
Բաղադրությունը
500 գրամ կաթ1 բաժակ սերուցք2 բաժակ շաքարավազ5 հատ ձու3 ձվի դեղնուց100 գրամ խմորիչ130 գրամ կարագ2 կգ ալյուրԱղ մի պտղունց, վանիլին300 գրամ չամիչ կամ չիր
Գլազուր 3-4 ձվի սառեցրած...
08 / Ապրիլ / 2020
Զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով
Զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով Հայկական Զատիկի ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին: Զատկի սեղանի զարդը, ներկված հավկիթից հետո, իհարկե, տոնական փլավն է:
Ինչպես պատրաստել զատկի...
10 / Ապրիլ / 2020
Տնային պայմաններում պիցցա պատրաստելու համեղ խմոր
Համեղ պիցցա ճաշակելու համար պարտադիր չէ իտալական շքեղ ռեստորան գնալ եւ տարբեր միջուկով մեկ կտոր խմորի համար շատ գումար վատնել։
Տանը համեղ պիցցա պատրաստելը դյուրին է, բավական է գնել անհրաժեշտ...
10 / Ապրիլ / 2020
Աննկարագրելի համեղ մակարոն ստանալու գաղտնիքները, որոնց մասին քչերը գիտեն
Անգամ ամենահասարակ մակարոնը կարելի է պատրաստել շատ համեղ: Մեկ անգամ փորձելով այս իտալական պաստան՝ դուք այլևս չեք ցանկանա մակարոնները պատրաստել, ինչպես առաջ:
Հիանալի համ ստանալու համար հարկավոր է...
13 / Ապրիլ / 2020
Ժենգյալով հաց
Պատրաստում ենքԺենգյալով հաց։
Բաղադրամասեր
Թրթնջուկ
Կանաչ սոխ
Կանաչ սխտոր
Համեմ
Կյըռնանջուկ (գառան ականջ)
Ճռճռուկ
Եղինջ
Նանա
Ծտապաշար
Սըմսըմոկ, տըմտըմոկ,
Պատրաստման եղանակը
Այդ բոլորը կտրատում...