17 / Մարտ / 2022 : 19-00

Անչափ համեղ աբխազական խաչապուրի․ բաղադրատոմսի գաղտնիքը

Շատ կանայք են ցանկանում իմանալ աբխազական խաչապուրու պատրաստման եղանակը:

Բաղադրիչներ

Խմորի համար՝

1 կգ ցորենի ալյուրին
1 թեյի գդալ խմորիչ
2 բաժակ կաթ
մի պտղունց աղ
Միջուկի համար՝
1 կգ սուլուգունի պանիր
2 ճ/գ ջուր
1 ճ/գ շաքարավազ
1/2 թ/գ աղ





Պատրաստման եղանակը

Խմորիչը խառնել կաթին, թողնել՝ մի փոքր մնա: Լցնել մաղած ալյուրի վրա, ըստ ճաշակի աղ անել, հունցել խմորը:

Թողնել՝ խմորը հասունանա: Սուլուգունի պանիրը քերիչով անցկացնել, մի քիչ ալյուր ավելացնել, որ կպչուն ստացվի:

Խմորը գնդերի բաժանել:
Ամեն գունդը կլոր բացել: Մեջտեղում դնել միջուկ, երկու կողմից սեղմել այնպես, որ միջուկը երևա:

Թխել 200 աստիճան տաք ջեռոցում, մինչև կարմրի: Մատուցելուց առաջ վրան կարագ քսել:


Մեր հաղորդաշարերին և այլ նորություններին հետևեք այստե՛ղ։

Դիտվել է 25670անգամ
Վերջին լուրեր