03 / Հունիս / 2022 : 12-54
Ելակով տորթ-պաղպաղակ․ հեշտ է պատրաստել և շատ համեղ է
Պատրաստում ենք ելակով տորթ֊պաղպաղակ։ Շատ հեշտ է պատրաստել և շատ համեղ է, անպայման փորձեք։ Շատ դուր կգա ելակի և պաղպաղակի սիրահարներին։
Բաղադրիչներ՝
Ելակով սոուսի համար՝
*ելակ 4 բաժակ (մոտ 520 գ)
* շաքարավազ 1 բաժակ (200 գ)
*ջուր ½ բաժակ
*սերուցք ½ բաժակ
*եգիպտացորենի օսլա 2 ճ.գ.
Տորթ֊պաղպաղակի համար՝
* ելակի պաղպաղակ 1 կգ
*վանիլային թխվածքաբլիթներ 3 բաժակ, փշրած
*հալած կարագ ½ բաժակ
Պատրաստման եղանակը՝
Պատրաստել սոուսը՝ միջին կաթսայի մեջ լցնել ելակը, շաքարավազը և ջուրը, միջին կրակի վրա հասցնել եռման, անընդհատ խառնելով, մինչև հատապտուղները փափկեն։ Հարել կոտորակիչով, կամ ճզմել կարտոֆիլի ճզմիչով։ Խառնել սերուցքը օսլայով, լցնել ելակով զանգվածի մեջ, խառնել, մինչև փոքր֊ինչ թանձրանա, վերցնել կրակի վրայից, թողնել սենյակային ջերմաստիճանում սառչի։ Ելակի սոուսը կարող եք պատրաստել նախապես (մեկ օր առաջ)։
Մինչև սոուսը սառչի, պատրաստել տորթը։ Փշրած թխվածքաբլիթներին ավելացնել հալած կարագը, խառնել։ Յուղաթղթով պատած 22 սմ տրամագծով ձևամանի մեջ լցնել թխվածքաբլիթներով զանգվածի կեսը, վրան պաղպաղակի գդալի օգնությամբ լցնել պաղպաղակի կեսը, հարթեցնել, վրան լցնել ելակով սոուսի կեսը, ապա մանացած թխվածքաբլիթները, հետո՝ մնացած պաղպաղակը, վերջում մնացած սոուսը։ Դնել սառցարան 6֊8 ժամ մնա (ցանկալի է մնա ողջ գիշեր)։ Մատուցել սառցարանից հանելուց 10֊15 րոպե հետո։ Կարող եք մատուցել հարած սերուցքով և ելակով։
Այլ նորություններին հետևեք այստե՛ղ։
Դիտվել է
23817անգամ
Դիտեք նաև
21 / Փետրվար / 2020
Ինչպես պատրաստել ախորժելի հավ
Հավ 40 պճեղ սխտորը (Poulet aux 40 gousses d’ail) Պրովանսի դասական խոհանոցի կերակրատեսակ է, որը ժամանակի ընթացքում ձեռք է բերել պատրաստման տարբեր եղանակներ: Անփոփոխ է մնացել միայն 1 բան՝ 40...
11 / Ապրիլ / 2020
Բնական ներկանյութեր Զատիկի ձվերը ներկելու համար /լուսանկարներ/
Գոյություն ունեն բազմաթիվ ներկեր և գունանյութեր Զատիկի ձվերը ներկելու ու զարդարելու համար: Կարևոր է հիշել, որ քիմիական ներկանյութերը ցանկալի է օգտագործել դատարկ, փայտե կամ կավե ձվերը ներկելու...
06 / Ապրիլ / 2020
Ինչպես ներկել Զատիկի ձու
Զատիկը քրիստոնեական տոն է, որը տոնվում է ամեն գարնանը։
Զատկի ավանդույթներից մեկն է հավկիթներ ներկելը։ Հետագայում դրան ավելացել են նաև հավիթների զարդարելը։
Հայկական ավանդույթում, ներկած հավկիթներով...
07 / Ապրիլ / 2020
Զատկի կուլիչ
Բաղադրությունը
500 գրամ կաթ1 բաժակ սերուցք2 բաժակ շաքարավազ5 հատ ձու3 ձվի դեղնուց100 գրամ խմորիչ130 գրամ կարագ2 կգ ալյուրԱղ մի պտղունց, վանիլին300 գրամ չամիչ կամ չիր
Գլազուր 3-4 ձվի սառեցրած...
08 / Ապրիլ / 2020
Զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով
Զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով Հայկական Զատիկի ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին: Զատկի սեղանի զարդը, ներկված հավկիթից հետո, իհարկե, տոնական փլավն է:
Ինչպես պատրաստել զատկի...
10 / Ապրիլ / 2020
Տնային պայմաններում պիցցա պատրաստելու համեղ խմոր
Համեղ պիցցա ճաշակելու համար պարտադիր չէ իտալական շքեղ ռեստորան գնալ եւ տարբեր միջուկով մեկ կտոր խմորի համար շատ գումար վատնել։
Տանը համեղ պիցցա պատրաստելը դյուրին է, բավական է գնել անհրաժեշտ...
10 / Ապրիլ / 2020
Աննկարագրելի համեղ մակարոն ստանալու գաղտնիքները, որոնց մասին քչերը գիտեն
Անգամ ամենահասարակ մակարոնը կարելի է պատրաստել շատ համեղ: Մեկ անգամ փորձելով այս իտալական պաստան՝ դուք այլևս չեք ցանկանա մակարոնները պատրաստել, ինչպես առաջ:
Հիանալի համ ստանալու համար հարկավոր է...
13 / Ապրիլ / 2020
Ժենգյալով հաց
Պատրաստում ենքԺենգյալով հաց։
Բաղադրամասեր
Թրթնջուկ
Կանաչ սոխ
Կանաչ սխտոր
Համեմ
Կյըռնանջուկ (գառան ականջ)
Ճռճռուկ
Եղինջ
Նանա
Ծտապաշար
Սըմսըմոկ, տըմտըմոկ,
Պատրաստման եղանակը
Այդ բոլորը կտրատում...