06 / Սեպտեմբեր / 2022 : 12-52


Ինչպես ընտրել թարմ միս․ մի քանի խորհուրդներ

Զարմանալի չէ, որ անբարեխիղճ վաճառողները դիմում ամենատարբեր հնարքների՝ հնացած միսն վաճառելու համար:

Ինչպես ընտրել թարմ և լավ որակի միս։



Պարզվում է՝ կա մի միջոց, որը գործնականում երաշխավորում է ընտրել և գնել որակյալ միս։


Փորձելով վաճառել պիտանելիության ժամկետ անցած միսը, վաճառողները դիմում են տարբեր միջոցների։ Միսը գեղեցիկ տեսք ունենալու համար այն մշակում են սոյայի սոուսով։ Եթե ​​միսը ժամանակի ընթացքում քայքայվում է, ապա այն ներկվում է կարմիր կամ վարդագույն ներկով։



Հին միսը թաթախում են քացախի մեջ՝ տհաճ հոտից ազատվելու համար։ Նույնիսկ մսի բաժիններում հաճախ կարմիր լուսավորություն է տեղադրվում։ Այն մոլորեցնում է հաճախորդներին՝ մսին ​​ավելի թարմ տեսք հաղորդելով:



Ինչպես ընտրել որակյալ և թարմ միս

Ինչպես ստուգել մսի թարմությունը լուցկիով

Խնդրեք վաճառողին կտրել ձեզ մի փոքրիկ կտոր միս: Բավական կլինի 1-2 սմ շերտը, վերցրեք ատամները մաքրելու համար նախատեսված չոփիկ կամ լուցկու հատիկ, լուցկի, ինչպես նաև մի փոքրիկ կտոր փայլաթիթեղ։




Միսը խրեք ատամի չոփիկի հատիկի վրա և լուցկիով կամ կրակայրիչով այրեք։ Օգտագործեք փայլաթիթեղը՝ պահեք ափի մեջ։

Տես ստորև լուսանկարը։
Եթե ​​միսը թարմ է, 15 վայրկյան կպահանջվի, որ այն բռնկվի կրակով։ Այն կունենա հաճելի բուրմունք՝ նման խորովածի։

Իսկ եթե ​​այրված մսից պլաստիկի հոտ է առաջանում, նշանակում է, որ միսը լվացվել է քիմիական բաղադրություն պարունակող ինչ-որ լուծույթի մեջ, որը կիրառվում է ամենից հաճախ։

Եթե ​​մսից սկսում է մուգ կամ գունավոր հյութ հոսել, ապա, ամենայն հավանականությամբ, միսը ներկված է եղել վաճառքից առաջ:
Մսի թարմության ստուգում

Մի մոռացեք, որ գնելուց առաջ անհրաժեշտ է մսից հոտ քաշել։ Անբարեխիղճ վաճառողները միսը մշակում են քիմիական նյութերով, որոնք թույլ են տալիս ավելի երկար են պահել միսը: Միևնույն ժամանակ, նման արտադրանքի համն ու սննդային որակները մեծապես վատթարանում են:

Մսի թարմությունը ստուգելու համար բավական է մատով թեթև սեղմել վաճառվող մսի մի կտորի վրա։ Թարմ մսի մեջ առաջացած փոսը պետք է արագ հարթվի: Եթե ​​դա արագ տեղի չունեն, ապա միսն, ամենայն հավանականությամբ, արդեն սառեցված է։



Ուշադրություն դարձրեք մսի գույնին. Այն պետք է լինի միատեսակ, վարդագուն, առանց կապտուկների և բծերի։ Դարչնագույն բծերը, վկայում են այն մասին, որ մորթելուց անմիջապես հետո միսը պատշաճ կերպով չի պահպանվել։
Կարմիր և կանաչավուն բծերը ամենից հաճախ հայտնաբերվում են մսի մեջ, որը սկսել է քայքայվել:

Նման ստուգումը կօգնի ձեզ բացահայտել անորակ միսը։


Հիշեք, որ միայն բարձրորակ մսից կարող եք իսկապես համեղ ուտեստ պատրաստել, որոնք իսկապես հաճույք կպատճառեն ձեր ընտանիքին, և հաճախորդներին, եթե ունեք ռեստորանային բիզնես։

Պատրաստեց Yelaket.am-ը
Դիտվել է 41547անգամ
Վերջին լուրեր