06 / Սեպտեմբեր / 2022 : 12-52
Ինչպես ընտրել թարմ միս․ մի քանի խորհուրդներ
Զարմանալի չէ, որ անբարեխիղճ վաճառողները դիմում ամենատարբեր հնարքների՝ հնացած միսն վաճառելու համար:
Ինչպես ընտրել թարմ և լավ որակի միս։
Պարզվում է՝ կա մի միջոց, որը գործնականում երաշխավորում է ընտրել և գնել որակյալ միս։
Փորձելով վաճառել պիտանելիության ժամկետ անցած միսը, վաճառողները դիմում են տարբեր միջոցների։ Միսը գեղեցիկ տեսք ունենալու համար այն մշակում են սոյայի սոուսով։ Եթե միսը ժամանակի ընթացքում քայքայվում է, ապա այն ներկվում է կարմիր կամ վարդագույն ներկով։
Հին միսը թաթախում են քացախի մեջ՝ տհաճ հոտից ազատվելու համար։ Նույնիսկ մսի բաժիններում հաճախ կարմիր լուսավորություն է տեղադրվում։ Այն մոլորեցնում է հաճախորդներին՝ մսին ավելի թարմ տեսք հաղորդելով:
Ինչպես ընտրել որակյալ և թարմ միս
Ինչպես ստուգել մսի թարմությունը լուցկիով
Խնդրեք վաճառողին կտրել ձեզ մի փոքրիկ կտոր միս: Բավական կլինի 1-2 սմ շերտը, վերցրեք ատամները մաքրելու համար նախատեսված չոփիկ կամ լուցկու հատիկ, լուցկի, ինչպես նաև մի փոքրիկ կտոր փայլաթիթեղ։
Տես ստորև լուսանկարը։
Եթե միսը թարմ է, 15 վայրկյան կպահանջվի, որ այն բռնկվի կրակով։ Այն կունենա հաճելի բուրմունք՝ նման խորովածի։
Իսկ եթե այրված մսից պլաստիկի հոտ է առաջանում, նշանակում է, որ միսը լվացվել է քիմիական բաղադրություն պարունակող ինչ-որ լուծույթի մեջ, որը կիրառվում է ամենից հաճախ։
Եթե մսից սկսում է մուգ կամ գունավոր հյութ հոսել, ապա, ամենայն հավանականությամբ, միսը ներկված է եղել վաճառքից առաջ:
Մսի թարմության ստուգում
Մի մոռացեք, որ գնելուց առաջ անհրաժեշտ է մսից հոտ քաշել։ Անբարեխիղճ վաճառողները միսը մշակում են քիմիական նյութերով, որոնք թույլ են տալիս ավելի երկար են պահել միսը: Միևնույն ժամանակ, նման արտադրանքի համն ու սննդային որակները մեծապես վատթարանում են:
Մսի թարմությունը ստուգելու համար բավական է մատով թեթև սեղմել վաճառվող մսի մի կտորի վրա։ Թարմ մսի մեջ առաջացած փոսը պետք է արագ հարթվի: Եթե դա արագ տեղի չունեն, ապա միսն, ամենայն հավանականությամբ, արդեն սառեցված է։
Ուշադրություն դարձրեք մսի գույնին. Այն պետք է լինի միատեսակ, վարդագուն, առանց կապտուկների և բծերի։ Դարչնագույն բծերը, վկայում են այն մասին, որ մորթելուց անմիջապես հետո միսը պատշաճ կերպով չի պահպանվել։
Կարմիր և կանաչավուն բծերը ամենից հաճախ հայտնաբերվում են մսի մեջ, որը սկսել է քայքայվել:
Նման ստուգումը կօգնի ձեզ բացահայտել անորակ միսը։
Պատրաստեց Yelaket.am-ը
Դիտվել է
57847անգամ
Դիտեք նաև
21 / Փետրվար / 2020
Ինչպես պատրաստել ախորժելի հավ
Հավ 40 պճեղ սխտորը (Poulet aux 40 gousses d’ail) Պրովանսի դասական խոհանոցի կերակրատեսակ է, որը ժամանակի ընթացքում ձեռք է բերել պատրաստման տարբեր եղանակներ: Անփոփոխ է մնացել միայն 1 բան՝ 40...
11 / Ապրիլ / 2020
Բնական ներկանյութեր Զատիկի ձվերը ներկելու համար /լուսանկարներ/
Գոյություն ունեն բազմաթիվ ներկեր և գունանյութեր Զատիկի ձվերը ներկելու ու զարդարելու համար: Կարևոր է հիշել, որ քիմիական ներկանյութերը ցանկալի է օգտագործել դատարկ, փայտե կամ կավե ձվերը ներկելու...
06 / Ապրիլ / 2020
Ինչպես ներկել Զատիկի ձու
Զատիկը քրիստոնեական տոն է, որը տոնվում է ամեն գարնանը։
Զատկի ավանդույթներից մեկն է հավկիթներ ներկելը։ Հետագայում դրան ավելացել են նաև հավիթների զարդարելը։
Հայկական ավանդույթում, ներկած հավկիթներով...
07 / Ապրիլ / 2020
Զատկի կուլիչ
Բաղադրությունը
500 գրամ կաթ1 բաժակ սերուցք2 բաժակ շաքարավազ5 հատ ձու3 ձվի դեղնուց100 գրամ խմորիչ130 գրամ կարագ2 կգ ալյուրԱղ մի պտղունց, վանիլին300 գրամ չամիչ կամ չիր
Գլազուր 3-4 ձվի սառեցրած...
08 / Ապրիլ / 2020
Զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով
Զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով Հայկական Զատիկի ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին: Զատկի սեղանի զարդը, ներկված հավկիթից հետո, իհարկե, տոնական փլավն է:
Ինչպես պատրաստել զատկի...
10 / Ապրիլ / 2020
Տնային պայմաններում պիցցա պատրաստելու համեղ խմոր
Համեղ պիցցա ճաշակելու համար պարտադիր չէ իտալական շքեղ ռեստորան գնալ եւ տարբեր միջուկով մեկ կտոր խմորի համար շատ գումար վատնել։
Տանը համեղ պիցցա պատրաստելը դյուրին է, բավական է գնել անհրաժեշտ...
10 / Ապրիլ / 2020
Աննկարագրելի համեղ մակարոն ստանալու գաղտնիքները, որոնց մասին քչերը գիտեն
Անգամ ամենահասարակ մակարոնը կարելի է պատրաստել շատ համեղ: Մեկ անգամ փորձելով այս իտալական պաստան՝ դուք այլևս չեք ցանկանա մակարոնները պատրաստել, ինչպես առաջ:
Հիանալի համ ստանալու համար հարկավոր է...
13 / Ապրիլ / 2020
Ժենգյալով հաց
Պատրաստում ենքԺենգյալով հաց։
Բաղադրամասեր
Թրթնջուկ
Կանաչ սոխ
Կանաչ սխտոր
Համեմ
Կյըռնանջուկ (գառան ականջ)
Ճռճռուկ
Եղինջ
Նանա
Ծտապաշար
Սըմսըմոկ, տըմտըմոկ,
Պատրաստման եղանակը
Այդ բոլորը կտրատում...