17 / Հոկտեմբեր / 2022 : 13-25
Չեբուրեկիի պատրաստման լավագույն բաղադրատոմսը․ նուրբ փափուկ, և շատ համեղ
Տնական չեբուրեկին քնքուշ և փափուկ է ստացվում:
Այս կարկանդակների միջուկը շատ հյութալի է, իսկ խմորը՝ նուրբ:
Չեբուրեկի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ալյուր 500 գր
_Եռման ջուր 300 մլ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
_Աղացած միս 400 գր
_Սոխ 200 գր
_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ, կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
Չեբուրեկի. Պատրաստման եղանակը
_Աղացած միսը համեմել կտրատած սոխով, աղով, պղպեղով, ձեր նախընտրած այլ համեմունքներով և կանաչիներով: Լավ հունցել և ծփել:
_Աղը լցնել եռման ջրի մեջ, լցնել բուսական յուղը և խառնել:
_Լցնել մաղած ալյուրը և սկզբում բահիկով խառնել, իսկ հետո ձեռքերով հունցել փափուկ և առաձգական խմոր:
_Խմորը բաժանել մասերի և գրտնակել յուրաքանչյուրը հարթ շերտով:
_Տարածել միջուկը և ձևավորել չեբուրեկներ՝ ծայրերը լավ սեղմելով:
_Տապակել բուսայուղի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույնը երկու կողմից:
Բարի ախորժակ։
Դիտվել է
49171անգամ
Դիտեք նաև
21 / Փետրվար / 2020
Ինչպես պատրաստել ախորժելի հավ
Հավ 40 պճեղ սխտորը (Poulet aux 40 gousses d’ail) Պրովանսի դասական խոհանոցի կերակրատեսակ է, որը ժամանակի ընթացքում ձեռք է բերել պատրաստման տարբեր եղանակներ: Անփոփոխ է մնացել միայն 1 բան՝ 40...
11 / Ապրիլ / 2020
Բնական ներկանյութեր Զատիկի ձվերը ներկելու համար /լուսանկարներ/
Գոյություն ունեն բազմաթիվ ներկեր և գունանյութեր Զատիկի ձվերը ներկելու ու զարդարելու համար: Կարևոր է հիշել, որ քիմիական ներկանյութերը ցանկալի է օգտագործել դատարկ, փայտե կամ կավե ձվերը ներկելու...
06 / Ապրիլ / 2020
Ինչպես ներկել Զատիկի ձու
Զատիկը քրիստոնեական տոն է, որը տոնվում է ամեն գարնանը։
Զատկի ավանդույթներից մեկն է հավկիթներ ներկելը։ Հետագայում դրան ավելացել են նաև հավիթների զարդարելը։
Հայկական ավանդույթում, ներկած հավկիթներով...
07 / Ապրիլ / 2020
Զատկի կուլիչ
Բաղադրությունը
500 գրամ կաթ1 բաժակ սերուցք2 բաժակ շաքարավազ5 հատ ձու3 ձվի դեղնուց100 գրամ խմորիչ130 գրամ կարագ2 կգ ալյուրԱղ մի պտղունց, վանիլին300 գրամ չամիչ կամ չիր
Գլազուր 3-4 ձվի սառեցրած...
08 / Ապրիլ / 2020
Զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով
Զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով Հայկական Զատիկի ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին: Զատկի սեղանի զարդը, ներկված հավկիթից հետո, իհարկե, տոնական փլավն է:
Ինչպես պատրաստել զատկի...
10 / Ապրիլ / 2020
Տնային պայմաններում պիցցա պատրաստելու համեղ խմոր
Համեղ պիցցա ճաշակելու համար պարտադիր չէ իտալական շքեղ ռեստորան գնալ եւ տարբեր միջուկով մեկ կտոր խմորի համար շատ գումար վատնել։
Տանը համեղ պիցցա պատրաստելը դյուրին է, բավական է գնել անհրաժեշտ...
10 / Ապրիլ / 2020
Աննկարագրելի համեղ մակարոն ստանալու գաղտնիքները, որոնց մասին քչերը գիտեն
Անգամ ամենահասարակ մակարոնը կարելի է պատրաստել շատ համեղ: Մեկ անգամ փորձելով այս իտալական պաստան՝ դուք այլևս չեք ցանկանա մակարոնները պատրաստել, ինչպես առաջ:
Հիանալի համ ստանալու համար հարկավոր է...
13 / Ապրիլ / 2020
Ժենգյալով հաց
Պատրաստում ենքԺենգյալով հաց։
Բաղադրամասեր
Թրթնջուկ
Կանաչ սոխ
Կանաչ սխտոր
Համեմ
Կյըռնանջուկ (գառան ականջ)
Ճռճռուկ
Եղինջ
Նանա
Ծտապաշար
Սըմսըմոկ, տըմտըմոկ,
Պատրաստման եղանակը
Այդ բոլորը կտրատում...