26 / Հոկտեմբեր / 2022 : 11-02
Կոտլետներ «Դպրոցական»՝ նախկին խոհարարի բաղադրատոմսով
Ինչպես պատրաստել Խորհրդային տարիների խոհանոցի մեջ ամենատարածված բաղադրատոմս «դպրոցական կոտլետները»։Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
*500 գ տավարի միս
*500 գ խոզի միս
*300 գ սոխ
*350 գ սև հաց (սեռի)
*2 ձու
*2 թեյի գդալ աղ
*0,5 ճ.գդ սեւ պղպեղ
*1 տուփ մանրացրած պաքսիմատ
Առաջին քայլը հացը պատրաստելն է։ Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ այս կոտլետների համար անհրաժեշտ է «սեռի» հաց։ Այսինքն՝ տարեկանի և ցորենի ալյուրից պատրաստված հաց։ Թրջեք ոչ թե կաթի, այլ ջրի մեջ։
Մինչ հացը թրջվում է, ամբողջ միսն ու սոխը անցկացրեք մսաղացով։ Երբեք մի օգտագործեք բլենդեր:
1․Հացը զգուշորեն քամեք ձեռքերով: Այս քայլը պարտադիր է: Դրանից հետո հացի փշուրն անցկացրեք մսաղացով ու ավելացրեք աղացած մսին։
2․ Հետո ավելացրեք աղը, պղպեղը և ձվերը: ձեռքերով խառնեք մինչև ստանաք համասեռ զանգված։
3․ Հաջորդը քայլը․ թաց ձեռքերով մի քիչ վերցրեք ստացվախ զանգվածից, կոտլետի ձև տվեք։ Այնուհետրև կոտլետը թաթախեք պաքսիմատի մեջ, որ այն ամբողջովին լավ պատվի պաքսիմատով։
6․ Այս քանակի բաղադրիչներից պետք է ստացվի մոտ 40 կոտլետ ըստ չափերի՝ (եթե մեծ կոտլետներ պատրաստեք կստացի մոտ 28 կոտլետ)։ Պարտադիր չէ բոլորը միանգամից տապակել, մեծ մասը կարելի է սառեցնել։
7․Ձեթը լցնել տապակի մեջ և սպասել, որ այն տաքանա։ Դրանից հետո հերթով շարել կոտլետները՝ յուրաքանչյուր կողմից լավ տապակել մինչև կարմրի։
Դիտվել է
29444անգամ
Դիտեք նաև
21 / Փետրվար / 2020
Ինչպես պատրաստել ախորժելի հավ
Հավ 40 պճեղ սխտորը (Poulet aux 40 gousses d’ail) Պրովանսի դասական խոհանոցի կերակրատեսակ է, որը ժամանակի ընթացքում ձեռք է բերել պատրաստման տարբեր եղանակներ: Անփոփոխ է մնացել միայն 1 բան՝ 40...
11 / Ապրիլ / 2020
Բնական ներկանյութեր Զատիկի ձվերը ներկելու համար /լուսանկարներ/
Գոյություն ունեն բազմաթիվ ներկեր և գունանյութեր Զատիկի ձվերը ներկելու ու զարդարելու համար: Կարևոր է հիշել, որ քիմիական ներկանյութերը ցանկալի է օգտագործել դատարկ, փայտե կամ կավե ձվերը ներկելու...
06 / Ապրիլ / 2020
Ինչպես ներկել Զատիկի ձու
Զատիկը քրիստոնեական տոն է, որը տոնվում է ամեն գարնանը։
Զատկի ավանդույթներից մեկն է հավկիթներ ներկելը։ Հետագայում դրան ավելացել են նաև հավիթների զարդարելը։
Հայկական ավանդույթում, ներկած հավկիթներով...
07 / Ապրիլ / 2020
Զատկի կուլիչ
Բաղադրությունը
500 գրամ կաթ1 բաժակ սերուցք2 բաժակ շաքարավազ5 հատ ձու3 ձվի դեղնուց100 գրամ խմորիչ130 գրամ կարագ2 կգ ալյուրԱղ մի պտղունց, վանիլին300 գրամ չամիչ կամ չիր
Գլազուր 3-4 ձվի սառեցրած...
08 / Ապրիլ / 2020
Զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով
Զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով Հայկական Զատիկի ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին: Զատկի սեղանի զարդը, ներկված հավկիթից հետո, իհարկե, տոնական փլավն է:
Ինչպես պատրաստել զատկի...
10 / Ապրիլ / 2020
Տնային պայմաններում պիցցա պատրաստելու համեղ խմոր
Համեղ պիցցա ճաշակելու համար պարտադիր չէ իտալական շքեղ ռեստորան գնալ եւ տարբեր միջուկով մեկ կտոր խմորի համար շատ գումար վատնել։
Տանը համեղ պիցցա պատրաստելը դյուրին է, բավական է գնել անհրաժեշտ...
10 / Ապրիլ / 2020
Աննկարագրելի համեղ մակարոն ստանալու գաղտնիքները, որոնց մասին քչերը գիտեն
Անգամ ամենահասարակ մակարոնը կարելի է պատրաստել շատ համեղ: Մեկ անգամ փորձելով այս իտալական պաստան՝ դուք այլևս չեք ցանկանա մակարոնները պատրաստել, ինչպես առաջ:
Հիանալի համ ստանալու համար հարկավոր է...
13 / Ապրիլ / 2020
Ժենգյալով հաց
Պատրաստում ենքԺենգյալով հաց։
Բաղադրամասեր
Թրթնջուկ
Կանաչ սոխ
Կանաչ սխտոր
Համեմ
Կյըռնանջուկ (գառան ականջ)
Ճռճռուկ
Եղինջ
Նանա
Ծտապաշար
Սըմսըմոկ, տըմտըմոկ,
Պատրաստման եղանակը
Այդ բոլորը կտրատում...