Հավի կրծքամսով կարկանդակ․ պատրաստում ենք ինքներս
Պատրաստում ենք հավի կրծքամսով կարկանդակ, շատ համեղ է։
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները․
շաքարավազ 1 պտղունց
խմորիչ 1 թեյի գդալ
թթվասեր 2 ճաշի
ձու 1 հատ
աղ
կարագ 100 gram
դեղնուց 1 հատ
ալյուր
հավի կրծքամիս 500 գրամ
մաղադանոս
սև պղպեղ
կաթ 1 թեյի գդալ
սպիտակ պղպեղ
Խմոր
Գոլ ջրի մեջ խառնել շաքարավազն ու խմորիչը, թողնել 15 ր.: Այնուհետև ավելացնել թթվասերը, ձուն, կարագը, աղը, լավ հարել, քիչ-քիչ ավելացնել ալյուրն այնքան, որ ստացվի փափուկ խմոր: Դնել մի կողմ, թողնել բարձրանա:
Բեշամել սոուս
Խորը կաթսայի մեջ հալեցնել կարագը, լցնել ալյուրը և փայտե գդալով լավ խառնել, որ գնդեր չմնան: Եռացրած կաթը կամ արգանակը քիչ-քիչ ավելացնել ալյուրի խառնուրդին, անընդհատ խառնել, աղ և պղպեղ ավելացնել: Եփել 2-3 րոպե:
Եփել հավի կրծքամիսը, մանր կտրտել, լցնել բեշամել սոուսի մեջ, մաղադանոս ավելացնել և խառնել:
Սեղանի վրա ալյուր ցանել, խմորը տեղափոխել սեղանին, մի փոքր հունցել, բաժանել 2 մասի` մեծ և փոքր:
Ջեռոցի 20 սմ տրամագծով տապակը պատել բուսայուղով, ալյուր ցանել, խմորի մեծ մասը դնել, տարածել` կողքերի մասը բարձրացնելով: Լցնել լցոնը, գդալով տարածել: Խմորի փոքր մասը դնել վրան, տարածել և ծայրերն ամրացնել: Վրան քսել ձվի դեղնուցը և դնել ջեռոցը (180 աստիճան):
Թխել մինչև կարմրի, հանելուց հետո տաք վիճակում վրան սերուցքային կարագ քսել, որպեսզի փափուկ լինի:
Բարի ախորժակ