Country Flag
Facebook logo Instagram logo
am
ru en
24 / Օգոստոս / 2020 : 13-24

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Սմբուկի օգտակար հատկությունները

Սմբուկի ամենակարևոր օգտակար հատկությունները, որոնք նոր են բացահայտվել գիտնականների կողմից․

Սմբուկը բարձրացնում է իմունիտետն ու պաշտպանում մրսածությունից,

Սմբուկը բարելավում է սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը և կանխարգելում աթերոսկլերոզը,

Սմբուկի մեջ փոքր քանակությամբ նիկոտին է պարունակվում, այդ պատճառով այն օգտակար է նրանց համար, ովքեր նոր են թողնում ծխելը, առաջին օրերին նիկոտինի պահանջը կարելի է փոխհատուցել սմբուկով:

Սմբուկը բարերար ազդեցություն է ունենում մաշկի վրա, հարթեցնում է ոչ խորը կնճիռները, առողջ տեսք է հաղորդում մաշկին:

Արդյունավետ օգնություն քաշի նվազեցման գործում

Որոշ մասնագետներ խորհուրդ են տալիս ուտելիս 1 բաժակ սմբուկի հյութ օգտագործել, այդ դեպքում մարմինը չի կլանի սննդի ճարպերը:

Սմբուկը նպաստում է արյունաստեղծման գործընթացին, բարձրացնում է հեմոգլոբինը, շատ օգտակար է անեմիայով տառապողների համար:

Արյան ճնշման իջեցում

Վերջերս կատարված կլինիկական հետազոտությունը սմբուկի մեջ անտոցիանինի առկայությունը կապում է արյան ճնշման իջեցման հետ:

Արյան մեջ շաքարի բարձր պարունակության դեմ պայքար

Այս հարցում սմբուկը կարող է գերազանցել նույնիսկ ամբողջական հատիկեղենին:

Սմբուկն ամրապնդում է նյարդային համակարգը, պայքարում սթրեսների դեմ, հանգստացնում։

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Բաղադրությունը`

3 հատ սմբուկ
2-3 պճեղ սխտոր
50 գրամ ընկույզ
200 գրամ մածուն
ձեթ
աղ
սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`

1.Սմբուկը լվանալ, հեռացնել կոթերը և կտրատել 4-5 սմ ձողաձև կտորների, վրան աղ անել և թողնել կես ժամ, որպեսզի լեղի հյութը անջատվի։ Առաջացած ջուրը քամել, սմբուկը պահել սառը ջրի տակ, ապա խոհանոցային անձեռոցիկով չորացնել։
2․Թավայի մեջ լցնել ձեթը, ավելացնել չորացրած սմբուկները և տապակել բոլոր կողմերից, համեմել աղով և պղպեղով։ Անջատել կրակը, սմբուկը տեղափոխել աղցանամանի մեջ, վրան ավելացնել ճզմած սխտորը, մանր կտրատած ընկույզը և մածունը։ Բոլորը միասին խառնել, անհրաժեշտության դեպքում նորից ավելացնել աղ և սև պղպեղ։
Բարի ախորժակ

Դիտվել է 102253անգամ
Վերջին լուրեր