Անչափ համեղ ծաղկակաղամբ պատրաստելու լավագույն տարբերակը
Անչափ համեղ ծաղկակաղամբի պատրաստման այս տարբերակը լավագույնն է, վստահ եղեք, որ այն դուր կգա ընտանքի բոլոր անդամներին
Անչափ համեղ ծաղկակաղամբ պատրաստելու համար Ձեզ անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները․
· ծաղկակաղամբ — 300-400 գրամ,
· ցորենի ալյուր — 50 գրամ,
· թթվասեր — 100 գրամ,
· ձու — 1 հատ,
· սխտոր — 1 մեխակ,
· խմորի համար փխրեցուցիչ — 0,5 թեյի գդալ,
· պապրիկա — 1 թեյի գդալ,
· թարմ սամիթ,
· աղ,
· աղացած սև պղպեղ,
· բուսական յուղ։
Պատրաստումը․
Լավ լվացեք ծաղկակաղամբը և բաժանեք ծաղկաբույլերի:
Կաթսան լցրեք ջրով և եռացրեք:
Ջուրը եռալուն պես լցրեք աղ և համտեսեք, որից հետո ջրի մեջ լցրեք կտրտած ծաղկակաղամբը:
Թողեք եփվի 5 րոպե, որից հետո հեռացրեք կրակից:
Ջրից հանեք կաղամբի ծաղկաբույլերը, դրանք տեղափոխեք առանձին տարայի մեջ և թողեք, որ սառչի:
Հիմա եկեք սկսենք պատրաստել համեղ ծաղկակաղամբի խմորը: Դա անելու համար մեզ անհրաժեշտ է խորը տարա, որի մեջ մենք համատեղելու ենք խմորի բոլոր բաղադրիչները:
Լցրեք 100 գրամ թթվասեր տարայի մեջ (խմոր պատրաստելու ընթացքում թթվասերը կարելի է փոխարինել մածունով):
Ձուն կոտրեք առանձին տարայի մեջ և պատառաքաղով լավ հարեք և լցրեք թթվասերի վրա:
Թթվասերին և հարած ձվին ավելացրեք սխտոր, ալյուր (ըստ բաղադրատոմսի), աղ (մոտ մեկ գրամ), սև պղպեղ ՝ ըստ ճաշակի, 0.5 թեյի գդալ փխրեցուցիչ, կտրատված սամիթ, մեկ թեյի գդալ պղպեղ և ամեն ինչ լավ խառնեք, մինչև ստացվի միատարր զանգված: Համեղ ծաղկակաղամբի խմորը պատրաստ է:
Թավայի մեջ լցրեք բուսական յուղ և թողեք տաքանա:
Խաշած ծաղկակաղամբը լավ թաթախեք խմորի մեջ և դրեք այն տաքացված յուղի մեջ: Տապակեք բոլոր կողմերից մինչև ոսկեգույն ստացվի:
Պատրաստի ծաղկակաղամբը դրեք միանգամյա օգտագործման խոհանոցային անձեռոցիկի վրա (այն կկլանի ավելորդ յուղը):
Խմորի մեջ շատ համեղ ծաղկակաղամբը պատրաստ է, կարող եք մատուցել:
Բարի ախորժակ։