Լցոնած բուլղարական պղպեղ. հրաշալի տեսք և անկրկնելի համ
Այս ուտեստը կարող եք պատրաստել նաև սովորական մսալի պղպեղներով:
Անհրաժեշտ է․
Բուլղարական պղպեղ՝ 4-5 հատ
Հավի ֆիլե
Լոլիկ՝ 2-3 հատ
Կանաչ սոխ
Սամիթ
Յոգուրտ՝ առանց հավելումների՝ 2 ճ/գ
Չոր պանիր՝ 100-150 գր
Համեմունքներ
Աղ
Պղպեղ
Պատրաստումը
Պղպեղը մաքրել ներսից:
Լցոնի համար կտրտել հավի ֆիլեն փոքր կտորներով, օրինակ՝ 1×1 սմ:
Լոլիկները լցնել տաք ջրի մեջ, որպեսզի հեշտությամբ մաքրվի կեղևը:
Կտրտել մաքրված լոլիկները խորանարդաձև, օրինակ՝ 0,5×0,5 սմ չափով:
Կտրտել կանաչ սոխն ու մաղադանոսը:
Խառնել հավի ֆիլեն, կտրտած լոլիկը, կանաչին, աղ և պղպեղ անել, ավելացնել համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի:
Ավելացնել 2 ճ/գ յոգուրտ և ամբողջը լավ խառնել:
Դասավորում ենք պղպեղները, լցոնում և դնում ջեռոցը:
Եփում ենք 30 րոպե 180-200 աստիճան ջերմաստիճանում:
30 րոպե հետո հանում ենք, վրան լցնում քերած պանիր և նորից դնում ենք ջեռոցի մեջ և սպասում 10 րոպե, որ պանիրը հալվի և մի փոքր չորանա:
Բարի ախորժակ